فهرست مطالب

مجله پرستاری گروه های آسیب پذیر
سال دوم شماره 2 (پیاپی 3، تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/04/15
  • تعداد عناوین: 7
|
  • شکوه ورعی *، مهوش صلصالی، محمدعلی چراغی صفحات 1-14
    مقدمه
    پرستاران بالینی دارای موقعیت ویژه ای برای بکارگیری مدل های مراقبت پرستاری با رویکرد عملکرد مبتنی بر شواهد هستند. استفاده از مدل های مراقبت پرستاری نظیر آیووا بر اهمیت استفاده از مدل های مراقبتی بیمار محور م تمرکز می باشد ،تا مراقبت با کیفیت در فضایی حمایتی برای بیمار فراهم شود. مدل مراقبتی ایووا چارچوبی را برای پرستاران فراهم می سازد، تا بتوانند، روی پیامد مراقبت از بیمار و تصمیم گیری بالینی متمرکزشوند.
    هدف
    هدف از انجام این پژوهش تعیین تاثیر اجرای مراقبت مبتنی بر شواهد بر اساس مدل آیووا بر دانش، نگرش و عملکرد پرستاران بخش غدد در سال 1391 بود.
    روش
    پژوهش حاضر، مطالعه ای نیمه تجربی، با طرح قبل و بعد بود. جامعه پژوهش پرستاران بخش غدد بود، که به روش سرشماری به مطالعه وارد شدند. در ابتدا آگاهی و نگرش پرستاران درباره مراقبت پرستاری مبتنی بر شواهد بر اساس مدل آیووا توسط پرسشنامه و عملکرد انها براساس راهنمای بالینی ملی منطقه ای از نحوه مراقبت با چک لیست مورد ارزیابی قرار گرفت، سپس بر اساس معیار پیکو و مدل آیووا، مراحل مراقبت مبتنی بر شواهد اموزش داده شد، و سه ماه بعد از آموزش مجددا آگاهی، نگرش و عملکرد آنان مورد ارزیابی قرار گرفت. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS و آمار توصیفی و تحلیلی نظیر فراوانی، میانگین، انحراف معیار، کولموگروف اسمیرنف و آزمون T زوجی استفاده شد. سطح p<0.005 معنی دار در نظر گرفته شد..
    یافته ها
    نتایج نشان داد، میانگین (انحراف معیار) آگاهی پرستاران از مراقبت مبتنی بر شواهد قبل از آموزش (72/2) 73/10 و بعد از آموزش (93/0)89/14 ، میانگین (انحراف معیار) نگرش قبل از آموزش (89/9) 47/63 و بعد از آموزش (11/8) 89/73 و میانگین (انحراف معیار) عملکرد پرستاران در مراقبت از بیماران با زخم پای دیابتی بر اساس مدل آیووا و راهنمای بالینی قبل از آموزش (94/2) 10/19 و بعد از آموزش (48/2) 05/26 بود. مقایسه میانگین (انحراف معیار) آگاهی، نگرش و عملکرد پرستاران از مراقبت مبتنی بر شواهد بیانگر افزایش و بهبود آگاهی، نگرش و عملکرد پرستاران بود. آزمون انجام شده نشان داد که این تفاوت از نظر اماری معنی دار است p<0.005) ( .
    نتیجه گیری
    در ساختار سازمانی که مبتنی بر شواهد عمل می کند، استفاده از مدل های اجرایی عملکرد مبتنی بر شواهد نظیر مدل آیووا، می تواند، در به استقلال رساندن پرستار و حرفه پرستاری نقش داشته و آنان را پاسخگوی خدمات ارائه شده مراقبتی نماید..
    کلیدواژگان: مراقبت مبتنی بر شواهد، راهنمای بالینی، مدل آیووا، زخم پای دیابتی
  • رضا عبدالله زاده، میترا مودی، ابوالقاسم الهیاری، نرگس خانجانی * صفحات 15-24
    مقدمه
    سرطان یکی از پر استرس ترین رویدادهایی است که شخص در زندگی اش می تواند با آن روبرو شود، و بیماران درمواجهه با آن، دچار ضربه و شوک می شوند. تاب آوری عاملی است که به افراد در مواجهه وسازگاری با شرایط سخت واسترس زای زندگی کمک
    می کند، و از آنها در برابر اختلالات روانی و مشکلات زندگی محافظت می کند.
    هدف
    هدف پژوهش حاضر تعیین ارتباط بین هوش معنوی و تاب آوری در بیماران مبتلا به سرطان استان خراسان جنوبی در سال 1393 می باشد.
    روش
    این مطالعه از نوع مقطعی می باشد، که برروی 100 بیمار مبتلا به سرطان مراجعه کننده به کلنیک درمان مبتلایان به سرطان بیرجند انجام شده است. نمونه گیری به روش تصادفی ساده انجام شد. داده ها با استفاده از پرسشنامه هوش معنوی ( بدیع) و تاب آوری (فرایبرگ) جمع آوری و در نرم افزار SPSSv.16 وارد و سپس با استفاده از روش های آماری همبستگی پیرسون، آنالیزواریانس و تی تست در سطح معنی داری α=0.05 تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد همبستگی معنی داری بین هوش معنوی و تاب آوری کلی وجود دارد ( 66/0 r= و 001/0 (p= . همچنین همبستگی معنی داری بین هوش معنوی و ابعاد تاب آوری (بعد شخصیت ، معنوی، اجتماعی، انسجام خانوادگی و ساختار شخصیت) به ترتیب با ضریب همبستگی 68/0 ، 65/ 0 ، 40/0 ، 41/0 و 52/0 مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان داد که در بیماران سرطانی مورد مطالعه بین هوش معنوی و میزان تاب آوری رابطه مستقیم و معنی داری وجود دارد. بنابراین باتوجه به نتایج بدست آمده می توان قدرت و معنا داری را در شرایط طاقت فرسا بعنوان کانون توجه هر گونه مداخلات پیشگیرانه، آموزشی و رشد فردی به ویژه در بیماران سرطانی قرار داد.
    کلیدواژگان: هوش معنوی، تاب آوری، سرطان
  • مهری علویانی *، شهلا خسروان، راضیه سادات حسینی، مرضیه سادات حسینی صفحات 25-35
    مقدمه
    برای بسیاری از بیماران ترخیص از بیمارستان مطلوب است، ولی برای بسیاری دیگر ترخیص و بازگشت به منزل می تواند یک مشکل باشد. به طور کلی بیماران بعد از ترخیص نیازهای برآورده نشده دارند؛ که این میتواند باعث افزایش اضطراب، افت سلامت جسمانی و روانی، مشکلات عاطفی و کاهش توانایی سازگاری بیمار شود.
    هدف
    این مطالعه با هدف نیازهای مراقبتی بیماران بخش داخلی و جراحی ترخیص شده از بیمارستان های شهر گناباد در سال 1393انجام شده است.
    روش
    در این مطالعه مقطعی، 150 نفر از بیماران بخش های داخلی و جراحی که یک هفته قبل از بیمارستان های شهرستان گناباد مرخص شده بودند؛ به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب و مورد بررسی قرار گرفتند. داده ها با استفاده از پرسشنامه پژوهشگر ساخته، جمع آوری و با استفاده از نرم افزار SPSSv.20 و بهره گیری از شیوه های آمار توصیفی در سطح معنی داری 05/0 P≤ تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    بر طبق آزمون های آماری نتایج مطالعه نشان داد، که در هفته اول بعد از ترخیص بیشترین نیازهای مراقبتی بیماران جراحی در خصوص مراقبت از لوله های داخل بدن(100%)، مراقبت از عضو گچ گرفته(100%)، مراقبت از زخم و پانسمان(100%) است و بیشترین نیازهای مراقبتی بیماران داخلی در خصوص مراقبت از لوله های داخل بدن(100%)، مراقبت از زخم و پانسمان(100%) و فعالیت بدنی و تحرک(92%) بوده است. نتایج مطالعه نشان داد، نیازهای درمانی و مراقبتی تخصصی بعد از ترخیص اغلب در درمانگاه و توسط پرسنل درمانی برآورده می شود و مهمترین پیامدهای آن نیز بهبودی طبق پیش بینی می باشد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که ترخیص بیماران قبل از بهبودی کامل و در دوره نقاهت، لزوم تاکید بر ترخیص برنامه ریزی شده، پیش بینی تمهیدات لازم برای تداوم فرایند بهبودی و مراقبت تخصصی در منزل و پیشگیری از عوارض را برای بیماران مطرح
    می سازد.
    کلیدواژگان: ترخیص، نیاز های مراقبتی، بیماران داخلی، جراحی
  • لیلا خضری *، مریم روانی پور، فائزه جهانپور، کامران میرزایی صفحات 36-46
    مقدمه
    رضایت بیمار از مراقبت های بهداشتی، نشان دهنده عملکرد سازمانی یک بیمارستان است. پرستاران مسئول ارایه خدمات مستقیم به بیماران، سازماندهی و هماهنگی با دیگر خدمات بیمارستانی هستند.
    هدف
    هدف ازاین پژوهش تعیین میزان رضایت بیماران بستری از خدمات پرستاری ارایه شده در بخش های عمومی بیمارستان های دانشگاه های شهر بوشهردر سال 1392بوده است.
    روش
    مطالعه به روش توصیفی تحلیلی از نوع مقطعی در مرداد و شهریور ماه 1392 در بیمارستان های دانشگاهی شهر بوشهر انجام شد. حجم نمونه 282 بیمار برآورد شد، که حداقل 24 ساعت از زمان بستری شدن آنها گذشته باشد. مطالعه در بخش های جراحی،داخلی وزنان وزایمان صورت گرفته است. نمونه گیری به روش آسان، با توجه به تعداد تخت فعال به صورت سهمیه ای انجام شد.از پرسشنامه رضایت بیمار که روایی و پایایی آن به تایید رسیده بود، استفاده شد. جهت تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزار آماری SPSSv.18 وآمار توصیفی (فراوانی، میانگین، انحراف معیارو کای اسکوئر ) استفاده شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد، که1/1درصد (3نفر)بیماران از خدمات پرستاری رضایت کامل،2/14درصد(40 نفر)رضایت متوسط داشتند ، و 4/84درصد(238 نفر)ناراضی بودند. ازبین متغیرهای دموگرافیک، تنها بین سطح تحصیلات بیماران با رضایتمندی ارتباط معناداری وجود داشت ( 035/0 p = ). افراد بی سواد کمترین وافراد با تحصیلات دیپلم وبالاتر بیشترین میزان رضایتمندی راداشتند.
    نتیجه گیری
    میزان رضایتمندی کمتر از حد انتظار بود. با توجه به اهمیت جایگاه پرستاران، لزوم تقویت بیشتر مهارت های آموزشی، ارتباطی و مراقبتی جهت افزایش رضایت بیماران توصیه می شود.
    کلیدواژگان: رضایت بیمار، خدمات پرستاری، بخش های عمومی
  • محمد ارشدی بستان آباد، منیژه مصطفی قره باغی، ثویبه سیدی علم آباد * صفحات 47-58
    مقدمه
    نوزادان نارس و کم وزن، از گروه های در معرض خطر در جامعه هستند و بعد از ترخیص، آسیب پذیری بیشتری را نسبت به نوزادان رسیده تجربه می کنند، و نیازمند مراقبت های ویژه می باشند .
    هدف
    هدف از طرح ترخیص، آماده سازی خانواده ها برای به عهده گیری مراقبت کامل از نوزاد نارس در هنگام رفتن به خانه است . پژوهش حاضر با هدف تاثیر اجرای طرح ترخیص، بر رضایتمندی مادران نوزادان نارس بستری انجام شد.
    روش
    این پژوهش یک مطالعه کارآزمایی بالینی شاهددار تصادفی است که بر روی 92 مادر دارای نوزاد نارس 36-32هفته بستری در بخش نوزادان و مراقبت ویژه نوزادان بیمارستان الزهراء تبریز در سال92 انجام شد. طرح ترخیص برای مادران گروه آزمون انجام شد، و مادران گروه شاهد، مراقبت های معمول بخش را دریافت کردند. میزان رضایتمندی مادران دو گروه در دو مرحله پذیرش و ترخیص سنجیده شد. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه رضایتمندی والدی(در مقیاس لیکرت) استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS v.16 و آزمون های تی تست و کای دو در سطح معناداری 05/0 انجام شد .
    یافته ها
    مقایسه میانگین نمرات مادران شرکت کننده قبل از اجرای طرح ترخیص بین گروه آزمون و شاهد به ترتیب با میزان 60/39 و58/34 بود که معنادار نبود اما بعد از مداخله اختلاف نمرات قبل با بعد بین دو گروه آزمون و شاهد به ترتیب 95/45 و 80/36 بود که از نظر آماری تفاوت معناداری مشاهده شد(000/0)= p
    نتیجه گیری
    اجرای طرح ترخیص،افزایش میزان رضایتمندی مادران نوزادان نارس را به همراه دارد. طرح ترخیص، عنصری بنیادی در ایجاد انتقال از جایگاه مراقبتی حاد به خانه است. بنابراین اجرای طرح ترخیص تاثیر مثبتی روی پیامدهای بیمار و تعهد و سازگاری خانواده بعد از بازگشت به خانه دارد .
    کلیدواژگان: طرح ترخیص، رضایتمندی، بخش مراقبت ویژه نوزادان، مادر
  • محبوبه خورشیدی فرد *، نرجس پیشوا، فاطمه بنیادی صفحات 59-68
    مقدمه
    زردی نوزادی که به علت افزایش بیلی روبین در طی اولین هفته زندگی نوزادان ایجاد می شود، در 60%-50 از نوزادان ترم و 80% از نوزادان نارس دیده می شود. اگرچه اغلب زردی نوزادان فیزیولوژیک است اما بدلیل پیشگیری از آسیب مغزی باید از زردی پاتولوژیک تفکیک داده شود.
    هدف
    با توجه به اینکه آگاهی، نگرش و عملکرد مادران نقش بسیار مهمی در تشخیص و درمان به موقع و پیشگیری از عوارض زردی نوزادی دارد لذا این مطالعه با هدف بررسی آگاهی، نگرش و عملکرد مادران انجام شد.
    روش
    این مطالعه توصیفی بر روی 365 نفر از مادران تازه زایمان کرده و بستری در بیمارستان ولی عصر(عج) شهرستان کازرون انجام گرفته است. ابزار این مطالعه، پرسشنامه محقق ساخته بود، که قبل از اجرای طرح، روایی و پایایی آن بر اساس ضریب آلفای کرونباخ تایید شده است. از نرم افزار SPSSv.18 و از آزمون های توصیفی، کای اسکوئر و ضریب همبستگی و رگرسیون لجستیک استفاده شده است.
    یافته ها
    میانگین سنی مادران مورد مطالعه 48/5 ± 43/28 سال و 5/57 درصد تحصیلات زیر دیپلم داشتند. اکثریت مادران معتقد بودند، که زردی بیماری خطرناکی است، ولی اولین اقدام در مواجهه با زردی را عمل به توصیه اطرافیان ذکر کرده بودند. همچنین خودداری از مصرف موادغذایی با طبع گرم، در کاهش زردی را موثر عنوان کردند. نتایج نشان داد، که 43 درصد مادران از آگاهی پایین، 9/81 درصد نگرش ضعیف و 4/87 درصد از عملکرد ضعیفی برخوردار هستند.
    نتیجه گیری
    از آنجایی که مادران از آگاهی، نگرش و عملکرد مناسبی برخوردار نبودند، برای رسیدن به نگرش و عملکرد مطلوب باید ابتدا برنامه ریزی جهت آموزش و ارتقاء سطح آگاهی مادران و اصطلاح باورهای غلط مادران در اولویت آموزشی کارکنان بهداشتی قرار گرفته تا در نتیجه آن ارتقاء نگرش و عملکرد حاصل شود.
    کلیدواژگان: زردی نوزاد، مادران، آگاهی، نگرش، عملکرد
  • آذر آوازه، فائزه جهان پور، گلبرگ مهرپور، محمدرضا حاجی اسماعیلی *، امیر واحدیان عظیمی، علی نادری، سیدجلال مدنی، محمد اصغری جعفرآبادی، محمدباقر کشافی، میترا پیامی بوساری صفحات 69-78
    مقدمه
    بیماری های ایسکمیک قلبی معمولا با درجات بالایی از استرس، ناامیدی و کاهش عزت نفس همراه است. از جمله روش های غیر دارویی کاهش این علائم، تکنیک آرام سازی پیش رونده عضلانی است.
    هدف
    مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر آرام سازی پیشرونده عضلانی بر عزت نفس بیماران بستری در بخش سی سی یو بیمارستان شریعتی تهران در نیمه اول سال 1390 انجام شد.
    روش
    پژوهش حاضر از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی شده دو سویه کور بوده که نمونه های مورد پژوهش آن را 66 نفر از بیماران بستری در بخش سی سی یو بیمارستان شریعتی تشکیل دادند. نمونه ها به روش در دسترس و با تخصیص تصادفی در دو گروه آزمون و شاهد قرار گرفتند. آرام سازی پیشرونده عضلانی درگروه آزمون طی هفت مرحله اجرا شد. نمونه ها 8 هفته روزانه دو جلسه 20- 30 دقیقه ای (120 جلسه) تکنیک آموخته شده را انجام دادند. به منظور جمع آوری داده ها از چک لیست خود گزارش دهی و پرسشنامه عزت نفس کوپر اسمیت استفاده شد. آنالیز داده ها با استفاده از آزمون های آماری تی مستقل، تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر و ضریب همبستگی های پیرسون و اسپیرمن انجام شد.
    یافته ها
    آزمون آماری تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر از نظر میانگین امتیاز عزت نفس در سه زمان مختلف بعد از مداخله در گروه آزمون تفاوت معنی داری را نشان داد (0.05P<) اما این تفاوت در گروه شاهد معنی دار نبود (0.05P>).
    نتیجه گیری
    به کار گیری تکنیک آرام سازی پیشرونده عضلانی توسط بیماران مبتلا به انفارکتوس قلبی می تواند در افزایش میزان عزت نفس این بیماران تاثیر مثبت داشته باشد.
    کلیدواژگان: تکنیک آرام سازی پیشرونده عضلانی، عزت نفس، انفارکتوس قلبی
|
  • Shokooh Varai *, Mahvash Salsali, Mohammad Ali Cheraghi Pages 1-14
    Introduction
    Clinical nurses have a special opportunity to apply nursing models of evidence based approach. Using the models of evidence based nursing focuses on the importance of patients centered care models in order to provide quality care in the supportive environment for patient. This model provides a framework for nurses to take on the outcome of patient care and focus on the clinical decisions.
    Objective
    The aim of this study was to determine the effect of evidence based nursing practice based on IOWA model on nurse’s knowledge, attitude and practice working in endocrinology ward in 2011.
    Method
    This study is Quasi experimental, with before and after design. The sampling method was census. Population was nurses who work in the endocrinology ward. At first knowledge and attitude of nurses were assessed with questionnaire and practice were assessed based on National and regional guideline of diabetic foot, with checklist. Evidence based nursing on IOWA model were taught and after three months the results of before and after intervention were compared. For data analysis the software of SPSS and descriptive and analytic statistics such, frequency, mean (SD), Kolmogorov- Smirnov and pair T test were used. P
    Results
    The results showed that Mean (SD) of nurse's knowledge about evidence based nursing before and after intervention was 10.73(2.72) and 14.89(0.93) respectively, the Mean (SD) of nurse's attitude about evidence based nursing before and after intervention was 63.47(9.89) and 73.89(8.11) respectively and Mean (SD) of nurse's practice based on IOWA model and clinical guideline before and after intervention was 19.10(2.94) and 26.05(2.48). The results indicated that nurses’ knowledge, attitude and performance were improved, and these differences was statistically meaningful (p
    Conclusion
    In the structure of organization, based on evidence based, using IOWA model can helpnursesand nursing performance to reachindependence and give them accountability about their nursing care.
    Keywords: evidence based care, Clinical guideline, IOWA model, Diabetic foot
  • Reza Abdollah Zadeh, Mitra Moodi, Abolghasem Allahyari, Narges Khanjani* Pages 15-24
    Introduction
    Cancer is one of the most stressful coincidences in human life. It causes severe shock and strike in patients. Resilience is among factors helping people encountering stressful and difficult situation. It prevents them against life difficulties and mental disorders.
    Objective
    The present study aims at identifying the relationship between spiritual intelligence and resiliency of patients suffering from cancer in south khorasan state in 2014.
    Method
    This study is cross-sectional carried on 100 cancer patients referring to cancer treatment clinic of Birjand. Sampling was done randomly. Data were collected through Badi’s spiritual intelligence questionnaire and Freiberg’s resilience questionnaire. They were then analyzed in SPSS 16 through statistical methods of Pearson correlation, Variance analysis, and T-test in significance level of p= 0.05.
    Results
    As indicated by the results of the study, there is a significant correlation between spiritual intelligence and general resiliency of patients (r=0.66 & p=0.001). Moreover, there was a significant correlation between spiritual intelligence and resilience dimensions including personality, spiritual, social, family cohesion, and character structure with correlational coefficient of 0.68, 065, 0.40, 0.41, and 0.52, respectively.
    Conclusion
    The present study showed that, in study cancer patients, there is a direct and significant relationship between spiritual intelligence and the level of resilience. Therefore, according to the obtained results of the present study, it is concluded that resilience and meaningfulness are supposed to be the focus of any preventive, educational, and personal growth interventions, especially in cancer patients.
    Keywords: spiritual intelligence, resilience, cancer
  • Mehri Alaviani *, Shahla Khosravan, Razieh Hoseyni, Marzieh Hoseyni Pages 25-35
    Introduction
    Discharge is favorable for many patients, but it can be assumed as a problem for many other patients. Generally, patients have unmet needs after discharge that can increase their anxiety, decrease physical and mental health, create emotional problem, and decrease patients’ abilities to adjust.
    Objective
    The purpose of this study is to assess caring needs of discharged patients from medical-surgical wards of Gonabad hospitals.
    Method
    In this cross-sectional study, 150 patients of medical-surgical wards were enrolledwith convenience sampling method. They were discharged from 15th-khordad and 22th-Bahman hospitals one week before entering the study. Data were collected with a reliable questionnaire that was validated and analyzed using SPSS software and descriptive methods with p ≤0/05 as the significant level.
    Results
    According to results about 75 patients in medical and 75 patients in surgical wards, needed the most caring in the first week after discharge’ in surgical patients, the needs were caring for intra body catheter (100%), caring for fractured limb(100%), caring for wound and dressing (100%), and most caring needs in medical wards were caring for intra body catheter (100%), caring for wound and dressing (100%), and physical activity and mobility (92%).
    Conclusion
    Result showed that patients discharged before full recovery and in convalescence period signifies the necessity of emphasizing a planned discharge, predicting necessary implementations for the continuation of home expertise caring and recovery process and prevention of side effects proposed for them.
    Keywords: discharge, medical, surgical patients, caring needs
  • L. Khezri*, M. Ravanipour, F. Jahanpour, K. Mirzaee Pages 36-46
    Introduction
    Patient satisfaction with health care reflects organizational performance of a hospital. Nurse is responsible for providing direct patient care, and coordination with other hospital services isorganized.
    Objective
    The aim of this study was to determine patient satisfaction with nursing care provided in general wardsofuniversityhospitals in Bushehr 2012.
    Method
    A descriptive cross sectional study was conducted in hospitals of Bushehr in August and September2012. It was estimated that a sample size of 282 patients were hospitalized at least for the past 24 hours in the departments of surgery or gynecology. Convenience sampling was carried out according to the number of available bedsusing quotas. Patient satisfaction questionnaire which its validity and reliability had been confirmed, was used. Data were analyzed using SPSS V.18 and descriptive statistics(frequency, mean, standard deviation, chi-square).
    Results
    Results showed that 1/1 % (3persons) patientshad complete satisfaction with nursing services, 2/14 %(40 persons) had Medium satisfaction and 4/84 %(238persons) were dissatisfied. Among the demographicvariables, only education level was significantly related to patient satisfaction (p= 0/035). Illiterate people had thelowest levels of satisfaction and those witha diploma or higher education showed the highest levels of satisfaction.
    Conclusion
    the satisfaction ratewaslower than the expected . Due to theimportanceofnursesskills,the necessity of strengtheningtraining,communicating and caring skills to enhancepatientsatisfactionisadvisable .
    Keywords: patient satisfaction, nursing services, general wards
  • M. Arshadi Bostanabad, M. Mostafa Gharehbaghi, S. Seyedi Elmabad* Pages 47-58
    Introduction
    Premature and low birth weight infants are among the high risk population in the community and after discharge, they are more vulnerable than full-term infants and need more care compared to term infants.
    Objective
    The aim of discharge planning is preparing families for the care of premature infants at home after discharge
    Method
    A randomized controlled trial study was conducted on 92 mothers of preterm infants (gestational age: 32 -36 weeks) in neonatal ICU of Tabriz Alzahra hospital in 2013. discharge planning was done for intervention group and mothers of control group received routine and usual cares. Maternal satisfaction was measured in both admission and discharge time in two groups by using Parental satisfaction questionnaire (Likert scale) . Data analysis was performed using the T-test and X2 test.
    Results
    The mean scores of the intervention and control groups before the intervention, and after discharge planning were 39.60 and 34.58, respectively, which was not statistically significant, but after the intervention difference between the two groups, before and after, were 45.95 and 36.80in the control test and a statistically significant difference was observed (P=0.000). ­
    Conclusion
    Providing discharge planning increase satisfaction among preterm infant's mothers. Discharge planning is a fundamental element to facilitate transtion of infants from acute care units to home. Therefore implementation of discharge planning has the positive impact on patient's outcomes and commitment and family adaptation after returning home.
    Keywords: Discharge planning, Satisfaction, neonatal intensive care unit, mother
  • M. Khorshidifard*, N. Pishva, F. Bonyadi Pages 59-68
    Introduction
    During the first week of life all newborns have increased bilirubin levels by adult standards, withapproximately 50-60% of termand 80% of preterm babies developing jaundice . Although neonatal jaundice is mostly physiological, it is importantto detect pathological causes of jaundice and those babies at risk of significant hyperbilirubinaemiawith the aim of preventing bilirubin encephalopathy .
    Objective
    Knowledge, attitude and behavior of mothers perform a very important role in the diagnosis and treatment and prevention of neonatal jaundice,therefore, this study aimed to assess the knowledge, attitude and behavior of mothers.
    Method
    This is a descriptive study conducted on 365 women who had recently given birth and hospitalized atVali-e-Asr Hospital, inKazeroon city . The researchtool wasa questionnairethatbeforeimplementation , its validity and reliability was verified based onCronbach's alpha coefficient.SPSS softwareanddescriptivetest , Chi-Square and the correlation coefficientand logistic regression tests were used .
    Results
    The average age ofmothers was48/5 ± 43/28years and educationof55.7 percentwas under high school diploma . The majority ofmothers believedthatjaundiceis a dangerousdisease , and for the first stepto deal withjaundice , they considered it important to acton the advice ofother peopleandrefrain fromconsumingfoodwithwarm fuzzies , to be effectivein reducing thedisease . The results showed that43%of mothershadlowawareness ,81/4% poor attitudeand 87/4%underperforming .
    Conclusion
    Since the mother's knowledge, attitude and performance were not good, to attain optimal attitude and performance, an education program should be planned for health care workers and in consequence, to raise awareness of mothers and correct their false beliefs.
    Keywords: neonatal jaundice, mothers, behavior, knowledge, attitude
  • Azar Avazeh, Faezeh Jahanpour, Golbarg Mehrpoor, Mohammad Reza Hajiesmaeili *, Amir Vahedian Azimi, Ali Naderi, Jalal Madani, Mohammad Asghari Jafarabadi, Mohammad Baqer Kashafi, Mitra Payami Pages 69-78
    Introduction
    Ischemic heart diseases are usually associated with the high levels of stress, disappointment, and reduced self-esteem. The progressive muscle relaxation techniques are one of non-pharmacological methods, used to relieve the symptoms.
    Objective
    The aim of the study was to determine the effect of progressive muscle relaxation technique on the self-esteem of hospitalized patients in coronary care unit of Shariati hospital, in the first half of the year2011.
    Method
    The study was a double-blinded randomized controlled clinical trial that 66 hospitalized patients in coronary care unit of Shariati hospital constituted the participants and assigned in intervention and control groups through convenience sampling and block random allocation. Progressive muscle relaxation technique in the intervention group was conducted in seven steps. Participants was conducted the learned technique during the two 20-30 minute's sessions (120-session) in eight-week. Data were collected using a self-reported checklist and Cooper Smith self-esteem questionnaire. Data were analyzed by independent sample T-Test, Repeated measures Analysis of Variance, and Pearson and Spearman Coefficients correlation.
    Results
    The results of the repeated measured analysis of variance test showed that mean of self-esteem score had significant difference post-intervention in three times in intervention group (P0.05).
    Conclusion
    Applying progressive muscle relaxation technique by myocardial infarction patients can have positive effects on the improving and enhancing the self-esteem level of the patients.
    Keywords: Myocardial infarction, Progressive muscle relaxation technique, Self, esteem